Hopp til hovedinnhold
Logo – Kalkmølla Kulturstasjon
Søk

Konsertprogram

torsdag 12.september 2024 – 19:30 Utsolgt!

Arve Tellefsen og Håvard Gimse – UTSOLGT!

En fiolinlegende spiller opp!

Arve Tellefsens musikerliv er som et spennende eventyr. Som ung gutt fra Trondheim dro han tidlig til studier i København og New York. Han har spilt på kryss og tvers i Norge, turnert over hele verden, vunnet de fleste priser, vært konsertmester i Wiener Symfoniker under dirigent Carlo Maria Giulini, og var den første professor i fiolin ved NMH. Arve Tellefsens unike varme, vibrerende tone og hans lidenskapelige intensitet, har gjort ham anerkjent over hele verden. Mest av alt elsker vi hans evne til å fengsle, sjarmere og kommunisere med publikum. Håvard Gimse er den eminente musikalske følgesvenn ved flygelet. Musikk av Ole Bull, Edvard Grieg, Fritz Kreisler, Ennio Morricoe og Charlie Chaplin.

«Tellefsen was outstanding. He is somebody you don’t forget” – New York Post.
Foto: Marius Viken

Utsolgt (hos Bærum kulturhus)
torsdag 26.september 2024 – 19:30 Utsolgt!

Tuva Syvertsen og Erik Sollied Duo – UTSOLGT!

Lyden av Valkyrien, Ole Paus og Lillebjørn Nilsen.

Tuva Syvertsen er frontfigur, vokalist og felespiller i Valkyrien Allstars. Det er den særegne stemmen og en intens nærhet til tekstene vi som lyttere setter så stor pris på. Hennes vakre tolkninger av Godnatt kjære Oslo av Lillebjørn Nilsen og flere av de fineste sangene til Ole Paus gleder vi oss til å høre på denne konserten. Venn og musikerkollega Erik Sollied er alltid i duoformat med Tuva Syvertsen. Sammen vant de Edvard-prisen i 2015 for musikken til albumet Farvel slekt og venner. Valkyrien Allstars vant Spellemannsprisen i 2020.
Foto: Knut Utler

Utsolgt (hos Bærum kulturhus)
torsdag 10.oktober 2024 – 19:30

Marius Roth Christensen og Ivar Anton Waagaard

Jussi, Elvis og meg – en musikalsk forestilling.

En av landets fremste tenorstemmer byr på operaperler og rock’n roll i skjønn forening, med humor og morsomme historier. Hør hvordan en ung gutt ble trollbundet av Elvis Presleys stemme og unike formidling, og hvilken betydning legenden Jussi Bjørling fikk for en ung musikalsk oppvåkning. Pianist Ivar Anton Waagaard er venn og fast tonefølge med Marius Roth Christensen.
Foto: Bjørn Opsahl

Kjøp billetter (hos Bærum kulturhus)
lørdag 19.oktober 2024 – 15:00

Lise Fjeldstad og Håvard Gimse

Kjærlighetsdikt.

Nå, i denne urolige tiden vi lever i, har Håvard og jeg lyst til at det skal handle om bare en ting, om det viktigste i alle menneskers liv: Kjærlighet – sier Lise Fjeldstad. Om å håpe, lengte, være forelsket, elske, miste, sørge og juble. For enten vi vil det eller ikke, enten vi forstår det eller ikke, så er det Kjærligheten som styrer og former livene våre. Så la oss lytte til hva kloke diktere sier om Kjærligheten: Hamsun, Børlie. Moren Vesaas, Jacobsen, Fosse og Ibsen. Og la oss lytte til Håvard Gimse spille Chopin, Satie, Tveitt, Schumann, Sæverud og Grieg. Lise Fjeldstad har skrevet boken «Ordene i speilet». I denne boken forteller hun om livet sitt, og om den vidunderlige, men også så vanskelige, kjærligheten. Boken kan kjøpes med signatur på forestillingen.  Så sett dere godt til rette, pust rolig, og lytt!
Foto: Privat

Kjøp billetter (hos Bærum kulturhus)
torsdag 31.oktober 2024 – 19:30

Espen Eriksen Trio

Bærum Jazzfestival

Når det kommer til pianotrioer, er Espen Eriksen Trio blant de aller fineste. Bandet har blitt viden kjent for sin melodiske minimalisme og sine subtile komposisjoner gjennom sju kritikerroste album. De har turnert verden rundt. Trioens unike sound er bygget på et rikt repertoar av fengende og lyriske låter, ofte melankolske og oppløftende på samme tid. Trioen består av pianist og komponist Espen Eriksen, kontrabassist Lars Tormod Jenset og Andreas Bye på trommer.
Foto: CF-Wesenberg@kolonihaven.no

Kjøp billetter (hos Bærum kulturhus)
lørdag 09.november 2024 – 12:00

Fiolinist Terje Moe Hansen

Rom for fordypning – Syv prinsipper for god øving.

Rom for fordypning – øving. Hvordan mestre instrumentet på et dypere nivå? Fiolinist Terje Moe Hansen presenterer unike og kreative øvemetoder, etterfulgt av mesterklasser og en kort konsert. Syv prinsipper for øving viser oss veien mot mer trygghet og selvtillit på vårt instrument. Hansen er tilknyttet Norges Musikkhøgskole og hans resultater som pedagog har vakt stor internasjonal oppsikt. Rom for fordypning er denne lørdagen et samarbeid med Lørdagsskolen og Fordypning og talent ved Bærum Kulturskole.
Foto: Privat

Kjøp billetter (hos Bærum kulturhus)
torsdag 28.november 2024 – 20:00 Utsolgt!

Anneli Drecker og Ketil Bjørnstad Duo – UTSOLGT!

No Man Is An Island

Intet mindre enn magisk! Vokalist Anneli Drecker, pianist og komponist Ketil Bjørnstad og forfatter Lars Saabye Christensen har brukt sitt vennskap som base for skapelsen av den nye jazzplata Between Hotels and Time.  Den såre og rå poesien til Lars Saabye Christensen blir sunget og formidlet av den vakre stemmen til Anneli Drecker, akkompagnert av Ketil Bjørnstads ekspressive pianotoner.

«Jeg vet knapt noen vokalist som har større forståelse for mitt melodiske landskap. Enhver konsert eller plateinnspilling med Anneli er en stor begivenhet for meg» – Ketil Bjørnstad.

«Og så er det Anneli Drecker da. For en formidler! Jeg har vært begeistra for hennes evne til å gå inn i tekster, løfte dem opp og invitere oss inn i dem i en årrekke. Likevel har hun denne gangen, i et empatisk og nesten telepatisk samarbeid med Bjørnstad, nådd et nytt nivå som vokalist og formidler. Intet mindre enn magisk.» – Tor Hammerø i Nettavisen.
Foto: Stian Andersen

Utsolgt (hos Bærum kulturhus)
torsdag 05.desember 2024 – 19:30

Tenorane og Steffen Horn

Så ha en god jul, då!

Julestemningen er garantert! Tenorane og Steffen Horn består av sangerne Henrik Hundsnes, Aasmund Kaldestad og David Fielder med pianist Steffen Horn som leder de tre tenorene gjennom forestillingen. Hva hadde vel jula vært uten sangene som hører til? Repertoaret spenner fra Johan Sebastian Bach til Elvis Presley, eller fra Giacomo Puccini til Alf Prøysen, alt formidlet med stor musikalitet og humor. Regi og manus: Tore Nysæther.
Foto: Magnus Skrede

Kjøp billetter (hos Bærum kulturhus)

Vi støtter Kalkmølla Kulturstasjon

Logo for samarbeidspartner.
Logo for samarbeidspartner.
Logo for samarbeidspartner.