Hopp til hovedinnhold
Logo – Kalkmølla Kulturstasjon
Søk

Om oss

Konsertopplevelser til å ta og føle på

Kalkmølla Kulturstasjon sin visjon er å skape gode konsertopplevelser helt nært. Det er vårt mål at publikum opplever tilhørighet, og at nærheten i rommet skaper gode lytteropplevelser.

Å puste musikalsk liv i den 105 år gamle Kalkmølla ved Franzefossen har vært en berikelse for dette vakre bygget, for oss og for lokalbefolkningen. Musikerne gleder seg til å spille konserter i det gode akustiske rommet.

Musikk er kommunikasjon der musikk, utøver og lytteren møtes. Vi ønsker å skape konserter der publikum får komme helt nær utøverne, noe som forsterker konsertopplevelsen. Det er denne nærheten og kontakten som har vært med å skape stedets identitet.

Alle ønskes velkommen inn i Kalkmølla. Vi som jobber med å skape konsertene gleder oss til fortsettelsen!

Merete Markussen, kunstnerisk leder

Fra Kalk til Kultur

Stiftelsen Kalkmølla Kulturstasjon startet sin kulturvirksomhet høsten 2006. Kalkmølla er fra 1919 og det var her alt startet med kalkproduksjon. Dette tok slutt i 1964. I 1984 og 1986 ble bygget restaurert både innvendig og utvendig.

Hvis du vil lese mer om kalkens historie og veien frem til starten av konsertvirksomheten, kan du lese det her: «Fra Kalk til Kultur» og «En hundre år gammel historie».

Historisk oversikt

Her finner du en historisk oversikt for Kalkmølla, fra tidlig start i 1919 og fram til i dag. Du finner også en oversikt over alle konserter fra starten i 2006.

Veibeskrivelse

Kalkmølla Kulturstasjon, Franzefossveien 18, 1336 Sandvika.
Kommer du med bil, følg skilting til EMMA HJORTH eller FRANZEFOSS.

Buss # 240 fra Sandvika til holdeplassen Emma Hjorths vei.
Gå sydover på Franzefossveien ca. 200 meter så er du framme.

Se kartet her.

Vi støtter Kalkmølla Kulturstasjon

Logo for samarbeidspartner.
Logo for samarbeidspartner.
Logo for samarbeidspartner.